Nasveti za obisk v frizerskem salonu

Ko obiščete salon, se vedno prej pozanimajte, če vam v salonu omogočajo predhodno svetovanje na vaš neumit las, saj le na takšen način frizer ugotovi, kdo ste, kakšna je struktura vašega lasu, kakšen je padec las, ali se mastijo, so suhi, ali obstajajo morebitni problemi z lasiščem. Na neumitih laseh je vidna rast las in morebitni vrtinci, kar je lahko ključno pri svetovanju in izbiri frizure.

Tudi, ko se vračate k svojemu frizerju, je vedno pomembnih prvih nekaj minut za posvet in pogovor o striženju ali barvi las. Ko frizer reče »tako kot zadnjič«, veste, da je čas, da poiščete novega frizerja.

Svojim strankam, tudi tistim, ki so povsem zadovoljne s svojo frizuro in je ne spreminjajo pogosto, vedno predlagam prilagajanje in prefinjeno spreminjanje glede na to, kaj je v modi. Včasih čisto majhna sprememba naredi veliko.

Saj veste, kaj pravijo, vsaka sprememba je dobrodošla, če se ob njej dobro počutimo. Včasih je potrebno frizuro prilagoditi letnim časom ali spremembam, ki se pojavijo na obrisih obraza in telesa.

Ena največjih napak, ki jih ženske naredijo je, da se predolgo držijo enake frizure. Lahko bi rekli, da so videti, kot bi bile »zaljubljene« v svojo frizuro, ali pa se podzavestno oklepajo preteklosti.

DeLuks logo

Pri obisku v frizerskem salonu je na prvem mestu posvet s stranko. Pred umivanjem las, se vam mora frizer posvetiti na način, da pred umivanjem pogleda vaše lase, morebitne vrtince, debelino, gostoto las, obliko obraza, silhueto obraza, vsekakor vaš stil in nenazadnje tudi delček karakterja, če je to seveda mogoče (pri nekaterih strankah bo za slednje najbrž potrebnih več obiskov ).

Tudi če imate rednega »serviserja« vaših las, se je potrebno pred striženjem in barvanjem las vsakič znova posvetovati.

Pomembno je, da frizer po pregledu situacije stranko najprej vpraša o željah in dolžini. Posegati preko njihovih želja se lahko slabo konča, stranko lahko s tem odvrnete od ponovnega obiska, ali pa salon zapusti nezadovoljna, kar pa je zadnje, kar bi si želeli. Zadovoljstvo strank je namreč za nas najpomembnejše.
Ko stranka izrazi željo po dolžini, se mi prilagodimo in izberemo najboljšo obliko frizure, glede na njeno celostno predhodno obdelavo.

Nato preidemo k umivanju las oziroma masaži lasišča, kjer razmislimo o pravi izbiri tehnike.

Rezultat vseh teh korakov je kvalitetno, geometrijsko postrižen las in zadovoljna stranka, katera doma ne bo imela veliko dela z urejanjem frizure.

Za  spremembo obiščite naš DeLuks frizerski salon.

Frizerski salon DeLuks