Zakaj imajo frizerske škarje »kavelj«?

Če ste kdaj obiskali frizerski salon ali frizersko delavnico, ste morda opazili, da imajo številne škarje za lase na enem ali obeh ročajih kavelj.

Ta, malo znana značilnost se imenuje "kljuka ali kavelj" in ima pomemben namen: frizerju omogoča boljši nadzor pri striženju las.

Kljuka se opira na malenkostni prst, kar stilistu omogoča večji vzvod pri odpiranju in
zapiranju škarij.

Avstralski frizerji in frizerke izbirajo škarje za lase s kljuko, saj jim omogočajo naprednejše tehnike striženja, poleg tega pa zmanjšujejo utrujenost med striženjem las.

Ko boste naslednjič iskali nove škarje za lase, se prepričajte, da ste kupili škarje z ergonomskim kavljem.

Podrobnosti kavelja ?

Skrivnostni kavelj na frizerskih škarjah ima pomemben namen: frizerju omogoča boljši nadzor pri striženju las.

Kljuka se opira na malenkostni prst, kar stilistu omogoča večji vzvod pri odpiranju inzapiranju škarij.

Pri izvajanju naprednejših tehnik striženja se frizerji zanašajo na ergonomske frizerske škarje s kavljem, ki jim omogočajo največji nadzor med postopkom striženja.

Še en pomemben dejavnik pri škarjah s kavljem je, da zmanjšuje obremenitev in pritisk na roko in zapestje, saj malemu prstu omogoča, da razbremeni del napetosti.

Ne glede na to, ali uporabljate škarje za striženje las, škarje za tanjšanje ali drugo vrsto, je kljuka ključna značilnost, ki ločuje profesionalne modele od modelov za začetnike.

Kljuka se običajno uporablja le pri tradicionalnem ali zahodnem načinu prijema, ki je različica standardnega načina prijema škarij.

Kako kavelj na škarjah izboljša izkušnjo profesionalnega striženja?

Za hiter namig: eden od najlažjih načinov, kako ugotoviti, na kateri strani so škarje obrnjene navzgor, je ugotoviti, v kateri luknjici za prst je kavelj. To je odprtina, v kateri mora biti prst, ki je v obliki prstana.

Da bi podrobneje pojasnili, kako pomembna je ustrezna prstna opornica, bomo pregledali anatomijo škarij. Na vaše škarje lahko gledamo kot na instrument, ki je sestavljen. Rezila so sestavljena iz klinov, ki jih povezuje skupna točka, znana kot čep, medtem ko so ročaji vzvodi, ki se lahko premikajo in z združevanjem režejo stvari.

Kljuka je podaljšek vzvoda, ki uporabnikom omogoča večji nadzor z roko, saj pritiskajo na daljšo dolžino.

Poleg tega se lahko s kljuko oz. kavljem izognete bolečinam, ki nastanejo pri oblikovanju pričeske. Mišice okoli območja malega prsta se lahko sprostijo in pomagajo ustaviti poškodbe zaradi ponavljajočih se gibov, kot je sindrom karpalnega kanala.

========================

Za nakup profesionalnih škarij z frizerskim kavljom se lahko obrnete na našo spletno trgovino.