Ali tanjšanje konic uničuje moje lase?

Striženje je idealna rešitev za lase, ki so postali predolgi ali nepopravljivo poškodovani.

Veliko ljudi je vprašalo o tanjših škarjah. To je natanko tista vrsta škarij, ki jih frizerji in frizerke uporabljajo za striženje las, njihovo oblikovanje in teksturiranje.

Da! Redčenje las lahko povzroči poškodbe las. Škarje za redčenje las so nevarne, če jih ne uporabljate pravilno. Povzročijo lahko tudi poškodbe las, ki lahko trajajo tudi do enega leta.

Kaj so škarje za tanjšanje?

Škarje za tanjšanje imajo eno rezilo in eno stran z zarezanimi vodili. Tako lahko postrižete le določeno količino las.Škarje za redčenje so gostih moških kratkih , pa tudi za mehcanje prehodov pri moskih.

Ali škarje za redčenje povzročajo poškodbe, lomljenje, razcepljene konice ali druge težave? Različne dolžine las lahko otežijo oblikovanje s škarjami za redčenje. Škarje za redčenje so odlične za suhe lase in jih lahko uporabite za oblikovanje las po oblikovanju.

Ali lahko škarje za redčenje ali teksturiranje las trajno uničijo moje lase

Najpogostejše vprašanje, ki ga slišimo v zvezi s škarjami za teksturiranje in redčenje, je: "Ali bodo škarje za redčenje poškodovale moje lase?". To je upravičen pomislek, saj sta tako škarje kot frizer enako dobra.

Slabo striženje s škarjami za teksturiranje ali škarjami za tanjšanje lahko poškoduje vaše lase ce le te niso dovolj kvalitetne in redno servisirane. 

Večina frizerjev ali brivcev bo na koncu striženja (zadnjih 10 %) lase strukturirala in stanjšala, da dosežejo mehkejsi padec las.

Če je frizer izkušen in ima ostre frizerske  škarje, ne bi smelo priti do poškodb lasu  ali razcepljenih konic.

Za najbolj ostre škarje si oglejte naš servis škarij.

Zaradi razredčenih las so lahko konice las bolj izpostavljene določenim elementom, kot so sonce, vročina, veter in voda.

Običajno to ne predstavlja težav. Če pa lase postrižete prekratko, lahko to povzroči še večjo škodo na laseh.

Zaradi slabega redčenja las se lahko lasni končiči odlomijo.

Mnogi to imenujejo "trajno izpadanje las". Videti je, kot da vaši lasje izgubljajo težo.

Na zdravje las vpliva veliko stvari. Bolj zdravi in debelejši lasje bodo rasli hitreje in hitreje. S staranjem postanejo lasje tanjši, zato po poškodbah težje ponovno zrastejo.

Poskrbite, da bodo vaši lasje po redčenju dobili zagon, ki ga potrebujejo.

Za zaščito las po okrevanju poskrbite, da boste jemali prave vitamine in minerale, proso...

Kako popraviti poškodovane lase zaradi teksturiranja in tanjšanja las?

To se zgodi tudi najboljšim med nami. Če ste previdni, je lahko slaba frizura, ki povzroči poškodbe las, le začasna težava.

Lahko se posvetujete s frizerjem, ki ima izkušnje z različnimi tehnikami redčenja las. Pomagali vam bodo lahko popraviti poškodbe skodranih, razcepljenih konic ali druge poškodbe las, ki lahko nastanejo zaradi uporabe škarij.

Nekaj osnovnih nasvetov za obnovitev pričeske po slabem striženju:

  • Če želite lasem pomagati pri celjenju, jemljite vitamine in minerale,
  • zaščitite izpostavljene konice las z izdelki za zaščito pred vročino,
  • uporabljajte visokokakovostne šampone in balzame,
  • poskrbite za hidracijo las.

Poškodbe las so začasne, če ste se jih pripravljeni lotiti takoj. Veliko je stilov, ki jih lahko uničijo škarje za redčenje, vendar se po nekaj tednih ali mesecih vedno vrnejo.

Poskrbite za svoje lase, da bodo zdravi, gosti, sijoči in da bodo hitro rasli!

Vec o kvalitetnih japonskih skarjah za tanjsanje in ostrenju frizerskih skarij.