6 najpomembnejših frizerskih pripomočkov za frizerje

Obstaja nekaj orodij za rezanje las, ki so bistvenega pomena za frizerstvo. Med njimi so škarje, škarje za redčenje, glavnik, škarje za striženje in krtača. Škarje za striženje las so najpomembnejše, saj jih lahko uporabite za oblikovanje različnih pričesk.

Škarje so najosnovnejše orodje za striženje las. Na voljo so v različnih velikostih, odvisno od dolžine las, ki jih želite postriči.

Škarje za redčenje se uporabljajo za redčenje las in so odlična izbira za tiste z gostimi lasmi.

Antistatični glavnik za lase se uporablja za delitev las in lažje striženje.

S škarjami za striženje se obrežejo konice las, s krtačo pa se lasje po striženju uredijo. To je vedno lažja izbira tudi za moško pričesko.

Najpomembnejše orodje za striženje las so škarje. Z njimi lahko lase strižemo na različne načine in so glavna izbira frizerjev in frizerk.

Začnimo z najpomembnejšimi orodji za striženje las v ameriških salonih in frizerskih salonih!

1. Škarje za striženje las

Škarje za striženje las so eno najosnovnejših orodij in se pogosto uporabljajo za striženje las, vendar so veliko bolj zapletene kot standardne kuhinjske škarje.

Škarje, ki so posebej zasnovane za striženje las, pa so veliko ostrejše in oblikovane tako, da so izbočene ali poševne, kar spodbuja različne načine striženja las.

Poleg tega je treba upoštevati, da so škarje za striženje las oblikovane z določeno stopnjo napetosti v območju vrtenja, ki ni ne preohlapna ne pretesna, temveč le ustrezna količina napetosti, potrebna za odpiranje in zapiranje med striženjem.

Narejene so posebej za striženje las in se odlično prilegajo rokam stilistov, ki te škarje uporabljajo. Na splošno so velike od 17 do 18 cm. Imajo tudi "prijemališče", kar stilistu omogoča boljši nadzor.

Najnovejše škarje so posebej zasnovane tako, da zmanjšujejo pritisk na stilistove roke, roke in ramena ter hrbet. To lahko pomaga preprečiti vnetje tetiv, sindrom karpalnega kanala in burzitis.

2. Škarje za redčenje | Škarje za teksturiranje

Škarje za teksturiranje imajo enaka rezila z dvema prstoma kot škarje za striženje las, vendar so opremljene z zobmi za mešanje, ki so na obeh straneh rezil urejeni kot glavnik.

Škarje za tanjšanje so podobne škarjam za striženje, vendar so opremljene z "zobmi", ki so zašiljeni na obeh ali enem od rezil. Frizer lahko s tem ali postriže lase ali zmehča linije ali celo strukturira robove.

Prav tako lahko z uporabo različnih tehnik striženja naredijo volumen. Ne smemo zanemariti, da pomagajo pri ukrotitvi in mešanju las, ki jih je težko mešati.

Tako kot pri vsem drugem v življenju tudi pri različnih modelih škarij dosežemo druge stvari.

Nekaj dejavnikov, ki vplivajo na rezultat, je naslednjih:

  • število prisotnih zob,
  • kako daleč so zobje med seboj ločeni,
  • zobje so lahko na rezilu ali na obeh rezilih.

Kljub razširjeni uporabi za zmanjševanje debeline las se škarje za tanjšanje uporabljajo za ustvarjanje volumna, če se uporabljajo z ustreznimi tehnikami rezanja. Ta vrsta škarij se uporablja tudi za zabrisovanje razmejitvene črte in sledi striženja, ki jih naredita strižnik in škarje za kratkotrajne pričeske.

3. Strižnik - Orodje za striženje las

Strižnik 

Strižniki za lase so postali dobro poznano orodje za striženje moških las. Čeprav se večinoma uporabljajo za striženje moških las, kot so buzz cut ali undercut, se strižniki uporabljajo tudi pri ženskih pričeskah, zlasti za oblikovanje popolnih konic, ki spominjajo na šope ali plasti las.

Morda se bo marsikomu to zdelo nekoliko preprosto, vendar se strižniki pogosto uporabljajo za ustvarjanje kratkih pričesk, kot so odtenki in vojaške pričeske.

Njihovo delovanje je podobno kot pri škarjah, vendar uporabljajo dva kot britev ostra grebena, ki nihata sem in tja, pri čemer odrežejo vse lase, ki se znajdejo med njima. Električni motor omogoča, da se rezila vrtijo med stranmi.

Strižnik za lase sestavljata dve britvici v obliki glavnikov. Dve rezili delujeta popolnoma enako kot rezili škarij; nameščeni sta druga nad drugo in z drsenjem odrežeta vse lase, ki se znajdejo med njima.

4. Orodje za obrezovanje las

Prirezovalnik za lase

Pripomočki za obrezovanje las so izjemno povezani s strižniki. V resnici jih je od daleč težko razlikovati, vendar boste ob natančnejšem pregledu ugotovili, da imajo prirezovalniki manjše in plitvejše zobe.

Podobno kot škarje za striženje las imajo tudi prirezovalniki za lase dve rezili, ker pa velikost rezil ni zadostna, ne morejo odrezati vseh las. Narejeni so za natančnost in natančnost, za glajenje robov pri stranskih brkih, kratkem striženju, lasnih linijah, dekoltejih in tudi bradah.

Osnovni del orodja za striženje las je motor. Na motor je pritrjen motor, v katerem je nameščen nabor drobnih nabrušenih rezil, oblikovanih kot predpasnik, napolnjen z zobmi. Zaradi gibanja rezil se le-ta dotikajo s silo, ki jim omogoča rezanje las.

5. Ravne britvice | Škarje za oblikovanje in teksturiranje

Ta britvica za oblikovanje teksture in perja je bila ustvarjena za ustvarjanje plasti in volumna vaše pričeske. Zasnova je vrhunska in preprečuje, da bi se lasje zataknili med rezilo in zaščito, medtem ko reže lase na majhne koščke, ki dajejo teksturo in volumen.

Brivniki so lahko idealen način za dodajanje gibanja in teksture sicer preprosti pričeski.

Brivniki namreč las ne režejo v ravnih linijah.

Na ta način pustijo videz grobe, nazobčane pričeske, ki ni videti, kot da je bila postrižena. Če vam ostre linije niso všeč, se o tem pogovorite s frizerjem.
Ena od super tehnik je striženje las s škarjami, nato pa se vrnete k lasem in konice s pomočjo britvice strukturirate. Glede na metodo striženja, ki je uporabljena za striženje, pa je mogoče natančen rez še vedno narediti z uporabo britvic.

Brivnik za oblikovanje ali ravna britvica je podobna običajnemu nožu. Na voljo so v različnih oblikah in brušenjih ter z ročajem, ki vam pomaga, da se z britvico ne porežete.

6. Glavniki

Glavniki so orodje, sestavljeno iz držala, ki ga obdajajo zobje, ki se uporabljajo za vlečenje po laseh, da se razčešejo, očistijo ali oblikujejo. Glavniki so se uporabljali že v prazgodovini in so bili najdeni pred več kot 5 000 leti, v Perziji.

Glavnik za oblikovanje las z britvijo je specialist za doseganje popolnega britja med rezanjem kotov. Ima tudi posebne odtenke, ki jih lahko nanesete na lase med česanjem. Strizite, oblikujte, obrijte tanko in koničasto obarvajte lase. Je enostaven za uporabo doma.

Glavniki za lase so znani zaradi tehnike striženja las s škarjami, ki jo uporablja večina brivcev in frizerjev.

Tehnika škarij nad glavnikom je med najbolj priljubljenimi tehnikami, ki jih uporabljajo frizerji. Ta spretnost je bistvena za izdelavo različnih pričesk, primernih za ženske in moške, zlasti za krajše lase. Z njo lahko frizer striže vse do lasišča in sledi liniji las, da doseže natančne rezultate. S strižniki lahko lase obrijete, medtem ko s škarjami oblikujete mehkejše pričeske.

To se pogosto uporablja za ustvarjanje izrazitih oblik ali videza zožitve ob straneh in na tilniku las. S striženjem s tanjšim rezilom ali z zglajevanjem robov s škarjami za tanjšanje lahko pričesko oblikujete po svojih željah. Pri tej tehniki ima glavnik enako vlogo kot škarje, saj pomaga pri dvigovanju las in pomaga škarjam pri oblikovanju reza.

Katera so torej najpomembnejša orodja za rezanje las?

Od vrste orodja, ki ga uporabljate za striženje las, je odvisen končni rezultat vašega striženja.

Poznavanje razlik med različnimi orodji je bistvenega pomena.

Če želite natančno striženje z ostrimi robovi, boste morali lase postriči s škarjami. Če pa želite doseči videz volumna, teksture ali ostrih robov, potem se lotite striženja z britvico ali teksturiranja s škarjami za redčenje (oboje lahko uporabite za zmanjšanje volumna težkih las).

Če želite imeti zelo kratke lase, so najboljša izbira strižniki.

Po svetu je veliko ljudi, ki zahtevajo obrezovalnik, v resnici pa si želijo strižnik. Tako dobijo manj las, kot so sprva upali. Dobro je poznati različna orodja za striženje las in poznati izraze, ki jih lahko uporabite za boljše sporazumevanje, ko se boste naslednjič strigli.

Rezila, ki jih je mogoče sneti, zagotavljajo bolj »seksi« striženje in omogočajo veliko lažje izrezovanje. Z obrezovalniki lahko uredite brado, dekolte in robove pri krajših pričeskah.